Tapas - Przekąski
Przystawki o wadze ok. 100-110g
-
Patatas Bravas/Aioli
madryckie smażone kawałki ziemniaków podawane z pikantną i aromatyczną salsą lub klasycznym kremem czosnkowym -
Pimientos De Pardon
galicyjskie papryczki podawane z grubo ziarnistą solą morską i oliwą z oliwek -
Calamares Crocante
Krążki kalmarów w cieście podawane z cytryną +opakowanie na wynos -
Chorizo Al Vino Tinto
występująca w prawie całej Hiszpanii smażona surowa kiełbasa chorizo, duszona w czerwonym winie z przyprawami. W niektórych regionach takich jak Asturia i Kraj Basków częściej można spotkać chorizo podawane w cydrze -
Pulpo A La Gallega
plastry ośmiornicy po Galicyjsku podawane z wędzoną papryką, oliwą z oliwek i solą, najlepsza w połączeniu z lampką czerwonego wina -
Szef kuchni poleca
Gambas Al Ajillo
Andaluzyjskie krewetki w oliwie z oliwek w towarzystwie świeżego czosnku, odrobiny chilli i natki pietruszki -
Torrenzos
chrupiące kawałki boczku podawane z aioli i mojo rojo -
Jalapeno Crocante
panierowana, chrupiąca papryczka jalapeno z kremowym serkiem -
Jamon Y Queso
różne rodzaje tradycyjnych wędlin i serów Hiszpańskich -
Oferta specjalna
Frittura De Chirrete
Smażone rybki na chrupko z cytryną i aioli +opakowanie na wynos -
Szef kuchni poleca
Espanola
Pierożek hiszpański z polędwicą wołową, cebulą, oliwkami i papryką -
Nowość
Gambas panko
Krewetki w panko z Mojo Rojo +opakowanie na wynos -
Croquetes Con Espinaca
Hiszpańskie krokiety z beszamelem i szpinakiem podawane z aioli -
Mejllones
Mule w białym winie, pietruszka, chilli, czosnek, cebula, śmietanka, masło, pieczywo własnego wypieku +opakowanie na wynos -
Olivos
królewskie Hiszpańskie oliwki marynowane z chilli i anchoise -
Queso crocante
Panierowane chrupiące serki w przyprawach podawane z aioli +opakowanie na wynos
Pintxos
Małe kanapeczki-dosłownie na "gryza"
-
Serrano
Serrano,aioli,pomidor,bagietka waga ok. 50-70g -
Tuńczyk
Tuńczyk, cebula marynowana waga ok. 50-70g -
Chorizo
Chorizo, padron, bagietka waga ok.50-70g -
Grill
Grillowana cukinia, serek kremowy waga ok. 50-70g -
Ser
Ser długo dojrzewający, oliwka waga ok. 50-70g -
Pomidor
Pomidor, kapary, majonez szczypiorkowy waga ok. 50-70g
Empanadas
Hiszpańskie pierożki
-
Szpinak-ser
Pierożek hiszpański szpinakowo serowy - około 80g -
Chorizo
Pierożek hiszpański z farszem z chorizo, sera, ziamniaków waga ok. 80g
-
Mieszaniec
Pierożek hiszpański z farszem wołowo-wieprzowym, cebula waga ok.80g -
Szef kuchni poleca
Espanola
Pierożek hiszpański z polędwicą wołową, cebulą, oliwkami i papryką
Bocadillo - Kanapka
Hiszpańska kanapka, lepsza jak burger :)
-
Szef kuchni poleca
Con Serrano y Queso
Kanapka z szynką dojrzewającą serrano, bułka własnego wypieku, aioli, marynowana cebula, pomidorki, ser, sałata +opakowanie -
Chorizo
Pierożek hiszpański z farszem z chorizo, sera, ziamniaków waga ok. 80g
-
Con Carne
Kanapka z polędwicą wołową, bułka własnego wypieku, aioli, padrony, sałata, marynowana cebula, szczypiorek, ser
+opakowanie -
De Calmares
Kalmary w cieście, bułka własnego wypieku, aioli, sałata, marynowana cebula, szczypiorek, cytryna +opakowanie
Almuerzo/Sopa - Obiad/Zupa
-
Sopa De Ajo
popularna w regionie Kastylii pikantna zupa czosnkowa z dodatkiem papryki, podawana z jajkiem w koszulce i chipsami z szynki serrano -
Sopa De Pescado
Zupa rybna z owocami morza, pomidory, papryka, cebula, pietruszka +opakowanie -
Fabada Asturiana
Zupa fasolowa w formie gulaszu, chorizo, boczek, morcilla +opakowanie -
Szef kuchni poleca
Pulpo
grillowana macka ośmiornicy, chrupiące ziemniaczki, sałatka vinegrette, majonez szczypiorkowy +opakowanie -
Nowość
Mejillones mule
Mule 500g, białe wino, natka pietruszki, chilli, czosnek, czerwona cebula, śmietanka, masło, pieczywo własnego wypieku +opakowanie -
Nowość
Carne a la parrilla
Grillowana polędwica wołowa 200g, frytki z serem, grillowane warzywa, masło ziołowe +opakowanie -
Tortilla De Patatas
Hiszpańska tortilla z ziemniakami i jajkiem podawana z aioli i sałatą +opakowanie -
Hamburguesa De Carne
Wołowina, bułka własnego wypieku, chorizo, papryka, cebula czerwona, sałata, majonez, aioli +opakowanie -
Estofado
Wołowina, wieprzowina, ziemniaki, papryka, cebula, pomidor, marchew, pietruszka, groszek +opakowanie -
Costillas a la barbacoa
Żeberka bbq, opiekane ziemniaki, colesław, prażona cebulka, szczypiorek +opakowanie
Ensalada - Sałatki
Sałatki
-
Szef kuchni poleca
Ensalada Con Pollo
Grillowana pierś z kurczaka, sałata, sos aioli, cebula czerwona, pomidorki, grzanki, ser +opakowanie -
Ensalada Con Pulpo
Grillowana ośmiornica, sałata, vinegrette, cebula, pomidorki, grejpfrut, pieczywo własnego wypieku +opakowanie -
Ensalada Con Gambas
Krewetki, sałata, sos aioli, cebula czerwona, pomidorki, grzanki, ser +opakowanie
Postre - Deser
Coś na słodko
-
Oferta specjalna
Churros
smażone na głębokim tłuszczu paluchy z ciasta parzonego, obtoczone w cukrze i cynamonie podawane z sosem czekoladowym -
Beza
Krem mascaropne, marakuja, owoce sezonowe +opakowanie
Paella
Wywodząca się z Walencji potrawa podawana na patelni,
składająca się z ryżu, szafranu, warzyw i owoców morza lub
królika.
Zamówienia na Paelle przyjmujemy z minimum 1,5
godzinnym wyprzedzeniem.
Nasza Paella jest przyrządzana w sposób w którym chcemy
usyskać efekt “socarrat” czyli przywarty ryż do patelni.
Paella 2 osobowa jest podawana na patelni o średnicy 29cm
natomiast 4 osobowa na patelni o średnicy 45cm.
składająca się z ryżu, szafranu, warzyw i owoców morza lub
królika.
Zamówienia na Paelle przyjmujemy z minimum 1,5
godzinnym wyprzedzeniem.
Nasza Paella jest przyrządzana w sposób w którym chcemy
usyskać efekt “socarrat” czyli przywarty ryż do patelni.
Paella 2 osobowa jest podawana na patelni o średnicy 29cm
natomiast 4 osobowa na patelni o średnicy 45cm.
-
Oferta specjalna
Paella owoce morza
pochodząca z Walencji znana na całym świecie potrawa składająca się z ryżu i dodatków, są różne sposoby przygotowania paelli w zależności od regionu. Paella podajemy wyłącznie w lokalu.
- 2 osoby - 100 zł/130 zł
- 4 osoby - 190 zł/220 zł
opcje do wyboru: owoce morza/atrament z macek kałamarnicy -
Paella chorizo i wołowina
Paella z dodatkiem chorizo i wołowiny +opakowanie
Dodatki
-
Oferta specjalna
Porcja chleba
grillowana z ziołami i oliwą z oliwek porcja naszego pieczywa z sosem aioli i salsą pomidorową -
Sos Aioli
-
Sos Salsa
-
Sos Majo
-
Sos Rojo
-
Frytki
Frytki tylko przy zamówieniu hamburgera bądź jednej z kanapek bacadillo +opakowanie na wynos
Menu Sezonowe
Dodatkowe extra pozycje w naszym menu
-
TATAR WOŁOWY
Siekana wołowina 100g, suszone żółtko, ogórek kiszony, czerwona cebula, marynowane grzybki, majonez szczypiorkowy, pieczywo własnego wypieku +opakowanie -
FISH AND CHIPS
Ryba w tempurze z frytkami, sos tatarski +opakowanie -
PAPPARDELLE OWOCE MORZA
Makaron pappardelle/sos mornay/brokuł/pomidor suszony/czosnek/szalotka/słonecznik +opakowanie -
PAPPARDELLE Z KURCZAKIEM
Makaron pappardelle/sos mornay/brokuł/pomidor suszony/czosnek/szalotka/słonecznik